top of page

BUSS- OCH FLYGRESOR

2-dagars bussresa till Värmland med sommarteater i Berättarladan, Rottneros
Avresa från Göteborg  torsdag 15 augusti 2024

Vi välkomnar alla på vår resa till Värmland med teaterföreställningen ”Herr Arnes Penningar” av Selma Lagerlöf i Berättarladan i Rottneros. Vi bor vackert till vid vackra sjön Fryken på Hotel Frykenstrand, 7 km norr om Sunne.  Föreställningen ”Herr Arnes Penningar” är en spännande historia, där Selma Lagerlöf håller oss på halster under hela föreställningen. Intrigen har verklighetsbakgrund och utspelar sig i Bohuslän den kalla vintern 1586. Det är en tid av mycket oro i samhället, ständiga krig mellan Sverige och Danmark-Norge och dessutom underliggande religionskonflikter mellan katolicismen och den lutherska reformationen. I Marstrand pågår en intensiv sillperiod som fått fiskare och uppköpare från hela Nordeuropa att söka sig till ön. Där det råder en sådan Klondyke-stämning samlas mängder av folk som vill tjäna pengar. Marstrand fick namn om sig att vara den mest sedeslösa platsen i Norden. Under dessa omständigheter sker fruktansvärda mord på den lutherska prästen Herr Arne och hela hans familj. Mördarna kommer undan med Herr Arnes stora penningkista av ek. Men prästens pengar är redan befläckade då herr Arne själv rövat sin skatt från klostren. En enda ur familjen kommer levande undan, den fattiga fosterdottern Elsalill. Hon blir omhändertagen av en fiskmånglare, Torarin, och får börja rensa fisk nere på bryggan i Marstrand för att tjäna sitt uppehälle. En spännande fortsättning följer.  Under vår resa besöker vi självklart Mårbacka, Selma Lagerlöfs hem, och får höra den spännande berättelsen om hennes liv och författarskap av deras duktiga guider.  Därefter besöker vi Rottneros Park som är ”Ekeby” i Gösta Berlings saga. Även här blir vi guidade runt av duktiga guider. Följ med oss på denna härliga resa i Selma Lagerlöfs fotspår!

Mer information 

 
2-dagars bussresa till Oslo med besök i Operan, det nya Munch-museet och mycket mera
Avresa från Göteborg  lördag 28. september 2024

Välkomna med på vår trevliga två-dagars resa till Norges vackra huvudstad - Oslo. Efter mångas önskemål arrangerar vi en resa till Oslo med mycket innehåll: Guidning med lokalguide, Vigelandsparken, guidning i Oslos spektakulära Opera, besök på Munch-museet, KonTiki-museet och ett besök vid Holmenkollen innan vi vänder näsan hemåt söndag eftermiddag.  Följ med oss på en intressant helg i Oslo!

Mer information 

13-dagars flygresa till Florida med lyxkryssning i Karibien
Avresa från Göteborg och Stockholm torsdag 9 januari 2025

Fly vintern och mörkret tillsammans med oss för att uppleva härliga Florida och en riktigt lyxig 9-dagars kryssning i Karibien där vi besöker Dominikanska Republiken, Antigua, St. Thomas, Labadee och St. Martin. Resan startar med två nätter i Fort Lauderdale med utflykt, och innan hemfärd ingår rundtur i Miami. Kryssningen är med ett av världens lyxigaste kryssningsfartyg, 5-stjärniga Celebrity Eclipse. Resan är på totalt 13 dagar och är en perfekt resa när det är vinter hemma i Sverige. Följ med på en upplevelseresa du aldrig glömmer! 

Mer information 

 
Reiser fra Norge:
9-dagers flyreise til Kroatia med Makarska rivieraen, Split, Mostar m.m.
Avreise fredag 4. oktober 2024

 

Velkommen som deltaker på høstens reise til Kroatia sammen med Ole Magne Ansnes og Bodil Tafjord i Dompen Reiser samt reiseleder Anders Lien. I år arrangerer vi en flytur sammen til den vakre kysten i det sørlige Kroatia rundt Split og Makarska. Foruten at vi skal nyte en herlig sensommervarme har vi et spekket program foran oss med rundturer i området og til nabolandet Bosnia-Hercegovina. Men vi tilbringer også mye tid ved havet og på utflukter rundt Baska Voda, byen der vi skal bo. Hva med vingårdsbesøk, båtturer, landsbymiddag, shopping, sol og bad? Vi bor flott på Hotel Horizont, en times kjøretur sør for Split. Bli med oss på denne flotte turen som vil bli en opplevelse för dere alle!

Mer informasjon 

bottom of page